Hermés

06.08.2011 18:19

Jméno: Hermés (Římané mu říkalu Merkur)
Věk: 3002 roky
Datum nararození: Není známo
Místo narození: Kyllénné v Arkádii; Řecko
Rasa: Bůh (bůh obchodníků, zlodějů, cestovatelů, pasáků, poutníků, lsti a podvodu, a také je poslem bohů)
Vzhled: Hermés je obratný, mrštný, štíhlý a vysportovaný, světlé vlasy má trochu prošedivělé, v šedých očích mu poskakují lumpácké jiskřičky a jeho tvář, téměř nepřetržitě, zdobí uličnický úsměv. Obvykle ho potkáte v krátkých nylonových bežeckých kalhotách a tričku s emblémem Newyorského běžeckého maratonu, jak přes svůj mobil, kolem jehož anténky se ovíjí dva zelení hádci něco řeší. Jako asi každý bůh, kromě Héfaista, je vcelku pohledný a o ženy nemá nouzi.

Historie: Hermés se narodil nejvyššímu bohovy Diovy a plejádě Maie. Jeho matka žila v horách Kyllénné v Arkádii a tam také malého Herma vychovávala. Jakmile se Hermés narodil jeho bystrá hlavička ihned vymyslela první podařený kousek. Tiše se vykradl z plenek, aby jeho matka nic nepoznala, a vydal se do Pierie, kde tou dobou pásl Apollón stádo krav. Ukradl rychle z Apollónova stáda 15 krav a na nohy jim přivázal rákos a větve, aby za sebou zametl stopy. Přihnal krávy až do Pýlu, kde dvě z nich obětoval bohům a zbytek zavedl pozpátku do jeskyně, aby stopy nevedly dovnitř, ale ven. Pak se vrátil do své kolébky a zabalil se do plenek. V té době již Apollón hledal své krávy. Věštecký pták ho zavedl až do Pýlu, ale do jeskyně se Apollón nepodíval, vždyť stopy vedly ven. Konečně přišel až k jeskyni, kde Hermés ležel ve své kolíbce, hned ho začal kárat za ukradení krav a požadoval jejich vrácení. Jenže proti Hermově chytrosti nezmohl nic. Nakonec Herma donutil, aby s ním šel před samotného Dia, který je měl rozsoudit. Zeus Hermovi nařídil, aby ukradené krávy vrátil, a proti rozsudku Dia nic nezmohl ani on. Vrátil se tedy s Apollónem nejdříve do své jeskyně, odkud si vzal svou lyru, kterou si před nedávnem vyrobil z želvího krunýře a tří větévek, a potom zavedl Apollóna k oné jeskyni, kde byly krávy ukryty. Zatímco je Apollón vyváděl, Hermés začal hrát na svou lyru tak krásně, že tím zaujal i Apollóna. Apollón se s ním nakonec dohodl, že mu nechá krávy, když mu na oplátku dá svou lyru. Hermés souhlasil, a aby se zabavil, až bude pást krávy, vyrobil si pastýřskou píšťalu. Apollón s ním opět udělal obchod a za píšťalu mu dal svou zlatou pastýřskou hůl, s níž naháněl stádo, a navrch ho poslal za svými chůvami Thriemi, které ho naučily věštit z oblázků. A tak se stal Hermés bohem všech pasáků krav a ovcí.
Když se o všem dozvěděl Zeus, poznal, že jeho syn je velmi bystrý, a tak z něho udělal posla všech bohů, ochránce cest a boha obchodu. Dal mu okřídlenou helmici a okřídlené sandály, jež ho nosily rychlostí větru. Hermés pak svou zlatou hůl, kterou dostal od Herma ozdobil dvěma hady: Georgem a Marthou. Tato hůl, je v dnešní době symbol lékaren.
Když bohové vytvořili Pandóru byl to Hermés,kdo jí dal svůdnost a lstivost a poté co jí obdarovali všichni bohové jí zanesl na zem.
Hermés měl, asi jako každý z bohů jistý poměr s Afroditou, která mu porodila syna Hermafrodíta, do kterého se zamilovala nymfa Salmakis. Její láska, ale zůstala neopětovaná a ona si u bohů vyprosila, aby s Hermafroditem splynula. Od té doby je Hermafrodítos obou pohlavný a dokonce po něm pojmenovali obojetníky. Dále pak má mnoho polobožských dcer a synů. Koneckonců, člověk, který je pořád na cestách potká hromadu atraktivních žen.
Hermés vynalezl mnoho věcí mezi nimi i rylu, píšťalu, pěstní zápas, astronomii, nebo tónovou stupnici. Mezi symboly jeho moci patří okřídlená hůl a srub jeho potomků v Táboře slouží i těm, ke kterým se jejich božský rodič ještě nepřihlásil.

Povaha: Už od dětství je neposedný a plný energie. Je to těžce zaměstnaný muž. Pošta, komunikace mezi lidmi i bohy, zásilky, krádeže, rady, to vše patří k jeho povolání. Je vynalézaví, umí improvizovat, také, ač se na to moc nezdá je velice chytrý. Nebojí se jít do riskantních věcí a často k nim nabádá i ostatní. Má rád colu z plechovky a RedBull, když pro sebe urve trošku času jde běhat, což je jeho oblíbená činnost.

Majetek: okřídlené tenisky(dříve sandály), okřídlenou přilbici (kterou dnes už moc nenosí a když si ji vezme tak bývá přeměněna v kšiltovku), mobil kolem jehož anténky se ovíjejí dva zelený hádci (dříve hůl) a samozřejmě jeho mazlíčci George a Martha

Kontakt: ElvaAiglow@seznam.cz