Perseus Jackson

15.08.2011 16:00

Jméno a Příjmení: Perseus Jackson ale říkají mu Percy

Věk: 13 let

Datum a Místo narození: Neznámé

Rasa: Polobůh

Vzhled: Percy je kluk střední postavy. Má krátké hnědé vlasy. Tělo má vypracované protože musí pořád trénovat tedy pokud chce přežít. Chodí oblečený v oranžovém tričku na kterém je nápis "Tábor dvojí krve" a dlouhé džíny v jejichž kapse nosí Anakulusmos který se tam objeví vždy když ho někde stratí a nebo zapomene.

Historie: Percy se narodil v New Yourku kde také vyrůstal. Už jako malý byl odlišný od ostatních dětí a jelikož dokáže prohlédnout mlhu tak vidí to co ostatní ne. Ve svých 12 letech se seznámil s Groverem který ho dovedl do tábora polokrevných. Ovšem to nebylo tak jednoduché protože je cestou napadl Minotaurus který unesl jeho matku do Hádovy říše. Jen díky tomu že percymu v žilách koluje božská krev tak to v něm probudilo nějakou sílu a zabil minotaura a jako suvenýr si nechal jeho roh. Když se dostal do tábora tak ybl trochu v šoku z toho co se tam dělo ale nakonec se rozhodl že zachrání svojí matku proto šel za orákulem vyslechnout jeho proroctví. Na výpravě ho nejvíce překvapilo to že Ares byl zrádce ale také jeho nový nepřítel protože mu probodnul patu. Naštěstí zabránil válce bohů když vrátil zpět ukradený mistrovský blesk Diovi a přilbici temnoty Hádovi takže vše dopadlo dobře......i když ne tak dobře jak očekával protože se ukázalo že ten blesk vlastně ukradl Luke který se přidal ke Kronovi aby zničili bohy. Druhá výprava na kterou se vydal bylo na záchranu Grovera a získání zlatého rouna aby vrátilo život Thaliině borovici. I když na výpravu neměl jít tak se tam pomocí Herma vydal společně s Annnabeth a Tysonem jeho mladším bratrem. Na výpravě potkali Clarisse která byla ne své výpravě pro zlaté rouno ale cestou se museli dostat přes bermůdský trojuhelník. Když se dopravili na ostrov kde žil kyklop Polyfémos který tam držel Grovera v domění že je to také kyklop. Když se na ostrov dostali takvelmi pracně osvobodili Grovera a získali zlaté rouno. Když se vrátili tak použili rouno k tomu aby zachránili Thaliinu borovici ale rouno fungovalo až moc a oživilo Thalii. Dále byl na dalších výpravách které úspěšně splnil dobře a tím pravděpodobně zachránil i svět. Jediné co se na poslední výpravě pokazilo bylo to co chce zničit bohy......Kronos povstal.

Povaha: Percy je docela milej kluk ale někdy mu to moc nemyslí ale od toho má Annabeth. Má přání které se jen tak nesplní.....přál by si alespoň jednou potkat někoho kdo ho nechce zabít.

Schopnosti: jelikož je jeho otec vládce moří a oceánů tak i on dokáže ovládat vodu

Majetek: meč Anakulusmos který mělo spoustu hrdinů jako třeba Herkules, nějaké oblečení, štít jako hodinky od mladšího brášky Tysona,notebook a mobil, několik dálších věcí

Kontakt: misadole@seznam.cz